Am redus sute de pagini la doar 4 litere.

În ultima vreme am citit destul de mult, cărţi, articole sau am urmarit videoclipuri care prezintă următoarele lucruri, cu care cred că eşti familiar:

  • 7 trăsături ale oamenilor eficienţi.
  • 10 reguli ale lui Michael Jordan, Phelps, Bruce Lee şi încă 20 de oameni şmecheri şi cu capul mare.
  • Cum să atingi un obiectiv în 5 paşi.
  • 15 motive pentru care nu reuşeşti şi eşti fraier.
  • Atinge-ţi obiectivul în 3 virgulă 5 paşi.
  • 6 etape până la excelenta
  • Si încă una pe care nu mi-o amintesc.

După ce le-am citit pe toate (aproape, că mai sunt multe) am tras linie, am simplificat (cum spune tatăl meu) şi am ajuns la concluzia că tu în adâncul sufletului ştii tot ce scrie acolo. Sufletul e acel „lucru” care seamănă cu un înger şi care atunci când mori, dispar 23 de grame de pe cântar.

Apoi am rezumat totul la 4 litere.

  1. Ce ?
  2. Fă  !

Aşa mai da, nu ?

Răspunde la prima întrebare, apoi urmează ce scrie la pasul 2. Făcând astfel vei descoperi pe parcurs şi ceilalţi pasi despre care scriu ei în articole ca să le citeşti şi să faci şi tu ditai capul mare ca şi ei: Work hard, Tenacitate, Dream Big, şi mai BIG, Finalizează lucrurile, Eşec, Învaţă din el, Perseverenţă, Învaţă de la alţii cum fac, etc – fără buline şi linii, cu virgulă şi cât mai scurt, că-i mai drăguţ 🙂

Ca să dau un exemplu:

Ce vrei Ce ai în cap ? Ce vrei să se întâmple şi nu e deja ?

Vreau să dansez.

Începe să Faci

Dansează. Apoi îţi vei da seama că nu te pricepi, că ai nevoie de un instructor, te vei uita la alţii care dansează mai bine ca şi tine, adică la toţi 🙂 Îţi vei dori să fii cel mai mare dansator din … oraş. Vei munci pentru asta, hard ! Vei visa noaptea cum dansezi şi vine primarul să îţi ofere premiul cel mare. Vei ştii că trebuie să dansezi la perfecţie în finală, altfel pleci cu locul 2 acasă. Cu toate că în dans nu concurezi, ci te bucuri de fiecare pas.

Şi uite aşa, răspunzând la prima întrebare, începi să faci şi descoperi pe parcurs sau în tine, tot ce ai nevoie.

Îţi place ce articol am scris la 8 dimineaţa după 25 de minute de alergat ? Te inspiră sportul, nu glumă ! Data viitoare voi scrie un articol cu 9 reguli înainte să te apuci de sport 😀

O zi frumoasă să ai !

 

Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *