Povestea din spatele noului logo Giolive.

De aproape o saptamana Giolive a primit un nou look ­čÖé

Este un logo gandit de mine, care a prins viata cu ajutorul unui designer.

Despre ce este vorba si care este povestea noului logo Giolive ? Pe scurt, reprezinta:

  • coroana
  • flacara
  • muntele
  • aurul
  • mostenirea

Primul lucru la care ma duce cu gandul simbolul galben, care este si cel mai mare element, este o coroana. Care acum imi aduce aminte de citatul lui Brancusi:

„Sa muncesti ca un sclav, sa poruncesti ca un rege, sa creezi ca un zeu.”

Tot din punctul de vedere al unei coroane, un prieten mi-a spus ca primul lucru care i-a trecut prin minte a fost: KOM ­čÖé Un termen foarte bine cunoscut printre biciclistii activi online.

In al doilea rand, acest logo vreau sa reprezinte pentru toti cei care il vor vedea, un aspect foarte important si anume: flacara interioara care trebuie ingrijita de fiecare dintre noi, pentru ca sa straluceasca cat mai puternic.

Sa raspunzi la intrebarea: Tu pentru ce arzi ?

Pentru ce nu poti sa adormi noaptea, la ce te gandesti cand mergi cu trenul si te uiti in gol pe geam, care e cel mai mare regret, ce vrei sa reusesti in aceasta viata inainte sa pui uneltele jos si ce ai de facut astazi ?

Apoi simbolul mai poate insemna si muntele. Varful spre care tindem cu totii, insa bucuria sta in diamantele pe care le intalnim in calatoria noastra catre varf. Poti vedea 3 culmi de la stanga la dreapta. Pentru fiecare moment din timpul unei competitii cand credeam ca dupa urmatorul varf vine coborarea spre finish, sa strang din dinti pana ajung in varf doar ca sa vad ca urmeaza un varf mai mare de escaladat cu aceeasi speranta in suflet si tot asa mai departe, varf dupa varf, iar in final totul se incheie, doar daca nu te opresti pe drum.

Culoarea galbena ne poate duce cu gandul la aur, mai exact aurul din noi. Iar aici am o poveste pe care am citit-o in ultima carte. Spune asa:

„La un moment dat un om care nu o ducea prea bine se intalneste cu un om instarit, iar acesta ii da un lingou de aur si ii spune sa il pastreze pentru ca are o valoare foarte foarte mare. Omul nostru, ia lingoul si il ascunde bine cand ajunge acasa. Incepand din ziua aceea el a inceput sa se comporte ca si un om bogat, iar in urmatoarea perioada si-a gasit un loc de munca platit mai bine, iar relatiile cu cei din jur au inceput sa infloreasca, fara ca el sa fi vandut lingoul de aur sau macar sa se atinga de el. Doar stia ca il are acasa, in siguranta, iar acest lucru ii oferea o stare de bine.

Dupa multi ani, omul nostru a ajuns la fel de instarit ca si omul de la care primise lingoul, iar intr-o zi a observat un om amarat si s-a gandit sa rasplateasca viata asa cum a primit si el cu multi ani in urma. Astfel el lua lingoul si il darui acestui om nevoias, spunandu-i ca este un lingou foarte foarte pretios. Omul nevoias, primul lucru pe care l-a facut dupa ce a luat lingoul a fost sa mearga la bijutier si sa afle valoarea urmand sa il vanda cat mai repede. Astfel, el afla de la bijutier ca este un fals, care nu valora mai mult de 5 dolari.”

Morala ? Cauta aurul din interior !

Giolive porneste de la denumirea blogului precedent Simple’Serggio.blogspot.com, iar Live de la faptul ca am creat peste 200 de videoclipuri┬áin care incerc ca tu sa te simti LIVE alaturi de mine in aventurile mele sau in timpul videoclipurilor cu informatii utile, sfaturi tehnice, in interviurile cu alti oameni,etc. Toate acestea le gasesti pe Giolive ! ­čśÇ

Ultima parte a logo-ului este textul Do more ! , care aduna la un loc tot ce am invatat despre etica de a face ( DO ) la un loc cu mai multe principii:

  1. Lorand S Sasz: Da 100% !
  2. Daniel Z: Dumnezeu ii iubeste pe oamenii cu manecile suflecate.
  3. Norocul este de partea celor care actioneaza.
  4. Do what you CAN’T !

Povestea putin mai pe larg a mottoului suna mai bine in engleza:

My greatest regret in life is that I do not honor my full potential as a human being. This is the reason why you will see the Giolive motto „Do more!” to remind you, to live with NO regrets on the road to your full potential. The difference between winning and losing is just one more repetition.

So here is my legacy for you: always remember to Do more !

*┬á┼×i-am ├«nc─âlecat pe-o ┼ča ca un naiv,

┼či ┼úi-am spus povestea „Giolaiv” ! ­čÖé

 

Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *