De ce nu sunt afisate premiile la competitii ?

Deschid un subiect destul de complex, dar care consider ca trebuie abordat si poate setam regula de a prezenta informatii despre premiile la competitii.

Haterii vor spune ca: „Dar ce, numai premiile conteaza?”

Insa cred ca e bine sa prezentam putin pe larg subiectul, sa oferim exemple de „Asa da!” si sa stabilim niste reguli care au ca scop respectarea participantilor care trec pragul unei competitii.

Sunt convins ca aceste informatii nu sunt usor de oferit de catre un organizator, unul incepator probabil, dar atunci cand vine vorba de competitii consacrate, cu vechime sau chiar etape in Cupa Nationala, cred ca lucrurile ar trebui sa fie ceva mai stabile.

Personal consider ca este neplacut atunci cand incep sa imi creez calendarul competitional al unui sezon si incep sa ma uit la competitii, sa vizionez websiteuri, informatii si detalii ale competitiilor.

Imi este foarte clar prezentat care este taxa de inscriere, care sunt termenele de plata in functie de cat de lenes sunt, obligatiile mele ca si participant, etc.

Insa cand ajung la sectiunea premii:

Cu exemple reale:

Adica pentru ce ne deplasam, concuram si chiar antrenam, dincolo de motivatiile personale?

Sunt cazuri de competitii care omit cu totul aceasta sectiune.

Fara informatiile despre premiile la competitii, s-ar putea sa ai surprize ca mergi la unele competitii unde inscrierea este de ordinul sutelor (de euro), iar daca te numeri printre castigatori, recompensele sunt cel putin hilare comparativ cu ceea ce scoti din buzunar. Daca esti ok cu asta chiar daca ai sti de la inceput acest lucru, este bine, dar daca nu ?

Competitiile nu sunt plimbari in parc, implica multe costuri si eforturi fizice, iar cand ai un sezon cu peste 30 de competitii, iei in calcul daca sa mergi la o competitie sau nu in functie de anumiti factori: distanta, traseu, experienta, costuri, importanta si premii.

La fel daca ai 2-3 competitii intr-un weekend, factorii mentionati anterior iti motiveaza alegerea.

In aceeasi situatie, daca ai de ales intre 2 trasee. Cu atat mai mult, daca este a 2-a competitie din weekend la care participi. Vrei sa stii si sa faci o legatura intre efort si rasplata, ca sa stii bine la ce vrei sa te inhami.

Daca nu as fi patit, probabil ca acest articol nu ar exista. Insa am avut neplaceri, sa parcurg distante considerabile, sa castig competitii la general, sa descopar ca premiul este un bidon de apa ?! sau dupa 70 de km si o victorie in etapa de Cupa Nationala sa gasesti in plic 100 lei si sa constati fara amuzament, ca nu este o gluma.

O alta neplacere este atunci cand taxa de incriere este mai mare decat premiul. Exemplu: platesti peste 200 lei taxa la 2 competitii in acelasi weekend (cele mai grele din tara), reusesti locul 2 la ambele si primesti tricouri, sepci, plasturi. (0 lei)

Inteleg si acel argument ca premiile ar trebui sa fie la Elite, insa consider ca pentru orice categorie care exista si pentru care platesti o taxa de inscriere, trebuie recompensat efortul castigatorilor, indiferent ca sunt juniori, amatori, veterani 50+, femei, femei cu copii in brate, etc. Suntem de acord ?

Bineinteles, daca vrei lingoul de aur, participi la Elite, dar daca nu, celelalte categorii trebuie sa fie de sine statatoare, cu grila aferenta de premii corespunzatoare efortului.

In continuare doresc sa prezint si cateva exemple de „Asa da!”, oameni care isi asuma rolul de organizator si respecta participantii. Cei care nu ofera aceste informatii, mi se pare ca au ceva de ascuns, vor sa pacaleasca participantii, prin faptul ca presimt ca daca ar oferi aceste detalii, oamenii nu ar mai veni. Prin urmare, nu le ofera din frica. De mentionat din nou, ca excludem organizatorii la inceput de drum, care nu au parteneri si sponsori stabili, pentru a putea oferi informatii complete.  premiile la competitii

TBT RACE

Iata cum unii organizatori stiu sa isi faca bine calculele si se folosesc de aceste informatii ca sa ofere o motivatie in plus oamenilor, de a veni sa participe la competitiile pe care le organizeaza cu drag.

As propune ca aceste informatii sa se regaseasca la fiecare competitie afiliata la Federatia Romana de Ciclism.

Sa auzim de bine !

 

 

 

Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *