Drumetie pe Cheile Carasului

Experienta in Banatul Montan: Drumetie pe Cheile Carasului.

Odata cu vremea frumoasa de primavara putem incepe activitatile in aer liber.

In acest sens, una din primele activitati la care te poti gandi in Banatul Montan, este o drumetie pe Cheile Carasului care iti va incanta mintea, ochii si sufletul.

Drumetia este una de nivel mediu care poate fi facuta de aproape oricine. Singurul inconvenient la care trebuie avuta FOARTE MARE grija este latimea potecii, care pe alocuri devine foarte ingusta si este nevoie doar de un pas gresit pentru un eveniment neplacut. Acest lucru nu trebuie sa ne sperie, deoarece cu atentie se poate parcurge 100% fara probleme. Recomandarea este sa nu alergati pe poteca.

Punctul de plecare propus este viaductul peste raul Caras din Carasova, ce face legatura intre Resita – Anina, iar in parcarea „Perla Carasului” aveti posibilitatea sa va lasati masina. De pe pod se coboara la nivelul apei si se urmeaza traseul cu marcaj albastru din aval spre amonte.

Lungimea traseului este de 6 km dus si inca 6 intors.

Durata de parcurs este incepand de la 3 ore in functie de ritmul fiecaruia.

Recomandam un ritm lejer care sa va permita sa savurati privelistile si iesirea la aer liber.

 

 

Merita sa parcurgeti drumul pana in capat la cazanele mici unde veti fi foarte placut surprinsi de peisajul feric.

Pentru a ajunge pana la cazanele mici, mentineti poteca principala, iar cand ajungeti la puntea de lemn, nu o treceti ci continuati pe malul drept pe poteca pana cand ajungeti in aceasta zona:

De aici mai continuati doar atat cat doriti.

Intoarcerea o puteti face pe acelasi drum sau puteti traversa punctea de lemn dupa care sa continuati pe poteca si pe marcaj turistic inapoi pe malul stang. Pe aici veti putea ajunge la vechea Cetate a Carasului (un alt obiectiv turistic)

Iata asadar cum puteti petrece o deosebita activitate pe Cheile Carasului.

O drumetie placuta !

Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Lasă un răspuns