Experienta la Rafting pe Cheile Nerei, ai incercat pana acum ?

Articolul de astazi este despre o noua Experienta la Rafting pe Cheile Nerei.

In fiecare an, doar timp de 2 luni incepand din aprilie pana in mai, se deschide sezonul de Rafting pe Cheile Nerei. Gradul de dificultate este 1-2, adica sub medie, deci puteti alege fara frica aceasta experienta.

Distanta pe rau este de 29 km.

Durata de parcurgere in functie de cat de harnic este echipajul, variaza intre 3-5 ore. Astfel rezervati-va toata ziua pentru aceasta activitate.

Imbarcarea se face din Sasca Romana cu unul dintre operatorii de Rafting pe Cheile Nerei. Odata echipati in costume, cu casca si vesta, urmeaza o calatorie de 45 de minute cu buzul pana la locul de pornire de pe rau in aproprierea satului Trifu (Sopotul Nou).

De aici urmeaza o calatorie pe cele mai spectaculoase portiuni din judet : Cheile Nerei unde veti putea admira o multime de peisaje frumoase cu stanci, podete peste rau, cascade cand pe stanga cand pe dreapta si bineinteles va recomandam oprirea la Lacul Dracului un alt simbol turistic al zonei.

Lacul Dracului

Odata ajunsi la finalul calatoriei fara peripetii , recomandam sa serviti masa in apropierea locului la una dintre pensiunile locale:

  • Pensiunea 4 Anotimpuri
  • Pensiunea Cheile Nerei

Mai departe puteti inopta in Sasca Romana urmand ca a 2-a zi sa urmeze o noua zi de aventuri in zona Cheile Nerei.

Aici poti urmari cum a fost ultima noastra iesire la Rafting:

https://www.youtube.com/watch?v=t-d8CdIxzEI

Pentru ziua a 2-a v-am pregatit urmatorul itinerar:

In functie de conditia fizica, puteti face fie o drumetie spre Ochiul Beiului care inseamna aproximativ 20 de km dus pana la Ochiul Bei. Fie puteti parcurge o parte din drum cu masina pana la Podul Bei prin Slatina Nera si apoi satul Potoc. Dupa care urmeaza o drumetie de doar 6 km pana la Ochiul Bei.

Odata ajunsi aici se parcheaza masinile dupa care puteti face o drumetie scurta pana la vestitele tunele de pe Cheile Nerei. (1km)

Drumul spre tunele este imediat inainte de podul Bei la dreapta pe poteca marcata.

Noi am fost cu bicicletele, dar nu va recomand acest lucru deoarece traseul este foarte ingust, iar cei cu rau de inaltime pot avea probleme.

In continuare va puteti intoarce si sa continuati drumetia spre Ochiul Bei.

Se trece podul Bei si se urmeaza drumul la stanga conform indicatoarelor.

Dupa 4 km ajungeti la Pastravarie unde puteti servi o gustare sau o racoritoare, dupa care continuati drumetia pana la Ochiul Bei. Pe acest drum puteti admira si cascada Vaioaga pe partea dreapta a drumului.

Iar la finalul drumului va asteapta recompensa efortului vostru:

Odata ajunsi aici, dupa ce admirati aceste locuri, puteti continua drumul pe langa cascada de langa ochiul Bei, spre Cascada Beusnita – 30 minute ( Merita drumul ! )

Daca ati ajuns pana aici merita sa mai parcurgeti inca jumatate de ora pana la cascada Beusnita care este una dintre cele mai frumoase din tot judetul. 🙂

 

Daca ti-a placut, arata-mi aici:

Lasă un răspuns